餐廳: 彩福皇宴 (京瑞廣場1期)
資訊:

2019-04-18 202 瀏覽
好耐冇去嘆過一盅兩件,一於約朋友去石門嗰度飲吓茶傾吓計。我地决定去彩福皇宴飲茶,事關我先前去過食晚飯,覺得此店又寬敞又舒適,ㄧ邊飲茶ㄧ邊詳談真係唔錯!👍等我睇下D㸃心紙先……種類好多喎! 另外原來佢地有好幾款得獎點心,看來好吸引,等我叫幾款試下先。海皇太子餃點心師傅用巧手,將飽滿的魚蓉帶子蓉餡料,包製成可愛金魚形狀, 魚眼還用青豆來做,又好睇又鮮味。旋風流沙奶皇包流沙奶皇包ㄧ直是我最愛。 搣開有旋風紋理的包皮,見到洶湧而出嘅香甜奶皇和咸香蛋黃餡流曬出嚟,真係好療癒。味道甜甜咸咸,真係好食到有暈嘅感覺😁原隻鮑魚燒買鮮蝦豬肉燒賣上放有細細粒的原隻鮑魚, 鮑魚鮮味,有咬口,好味!!龍皇野菌腸用軟軟的腸粉皮包住脆脆的春卷,餡料以雜菌和魚肉配搭而成, 食落有濃濃的野菌香,配合鮮魚柳在內,原來都好夾。瑤柱灌湯餃灌湯餃內有豬肉、帶子、魚翅,皮薄餡靚,浸在蟲草花冬菇瑤柱湯內,吸收曬上湯的鮮甜,真係好食到要俾個贊佢。脆素鵝併燒腩仔素鵝外皮沾滿一層薄薄脆漿,炸得好鬆脆。 燒腩仔肥瘦適中,外皮燒得脆卜卜。原個椰皇燉燕窩打開椰皇蓋,見到厚厚的燕窩舖在燉奶上,好落本。 味道方面,注入椰皇水燉的鮮奶,香甜嫩滑,不

旋風流沙奶皇包

原個椰皇燉燕窩
打開椰皇蓋,見到厚厚的燕窩舖在燉奶上,好落本。 味道方面,注入椰皇水燉的鮮奶,香甜嫩滑,不會太甜,食極都唔會厭。
原個椰皇燉燕窩

此店有精美嘅點心,舒適嘅環境,加上合理嘅價錢,同朋友詳談,真係一個好地方。

2019-04-16
40 分鐘 (堂食)