今晚過左土瓜灣做野經過馬來西亞菜專門店”馬六”,我見都有幾多間分店而且晚餐性價比高,就入去試一試先😚。餐廳設計頗有特色,已花線及木飾面組成,再加上鐵架形成每個特色小車廂,裝飾燈以藤為主,坐得幾舒適。我地點左兩個一人餐包括主食,一款小食及飲品。先到正宗巴生肉骨茶🍲配雞油飯🍚 ,肉骨茶藥材味較濃,再加上豆卜索左骨湯的鮮味,仲有腐竹都幾足料,最可惜肉骨茶無得添飲。另外跟埋油炸鬼幾有趣,新奇食法,而雞油飯不油膩帶少少油香。😬👍🏿另外點了新加坡魚丸魚條喇沙米線🍜,湯底很濃充滿了椰子香,基本上配料吸了湯的鮮味,魚丸及魚條🐟都夠彈牙,加上炸蒜蓉香口好惹味,不得不提溫泉蛋要快吃,不然就太熟無流心❤喇。☺️

正宗巴生肉骨茶配雞油飯
肉骨茶