2007-03-14
3個人好即興咁話要入鯉魚門食海鮮,咁就0係鯉魚門集合啦!!! 依然係去番果檔海鮮食套餐,每位$198,我地3個人連5款海鮮,再連前菜(花生+皮蛋酸薑),油菜,湯,果盤1.果皮蒸鮮鮑魚--每人有兩隻,好鮮味,好有咬口,好好味!!! 2.粉絲蒜蓉蒸元貝--每人有一隻,粉絲同蒜蓉0既味道好夾,唔會過鹹0岩0岩好,不過佢將元貝d 邊全部cut 晒,所以好似無乜野食咁3.椒鹽賴尿蝦--total有兩隻,仲要係非常大果d!!!一隻切開有4舊,d 椒鹽好入味,賴尿蝦好甜口,激賞!! (p.s.上次3個人黎佢俾一隻賴尿蝦jar,故自費加多隻,原來散叫一隻咁上下size0既大概要$90,所以今次佢俾兩隻我地,覺得好抵) 4.清蒸老虎斑--今次老闆好好人,特別俾條靚少少0既魚我地食,蒸出黎都over一斤重ga,蒸得好滑,勁正ar... 5.上湯焗龍蝦--龍蝦又係有over一斤, 都幾彈口,不過個味道略嫌爭左少少,仲有進步空間叫左2支汽水($10 each) & 2碗白飯($8 each) 唔駛加一,但就收左$4,唔知係茶錢定前菜呢?不過都算la,已經好抵ga la 咁0既價錢有咁0既份量同質素,真係唔錯.
咁0既價錢有咁0既份量同質素,真係唔錯....
3人埋單$634