2024-05-30 354 瀏覽
今午入元朗行下順便食下嘢,今非昔比,元朗非常冷清,應該係好多人北上又無左大陸客。去至前食過幾次嘅東哥點心食下午茶孖寶,點了雞包仔同燒賣,雞包仔很出色,很有薑味,以前食的雞包仔內的雞肉都係一pat嘢,但這裹的雞肉係幼條的,口感一流,另外燒賣就不過不失。入店後才發覺那個臭臉的店員還在,佢沒一點笑客感覺D客都得罪佢, 問題也不大,只要食物好便可以,不過今日食完至後,我再不會再光顧。事源不想食太包,問臭臉店員拿一個胶袋打包,埋單時原來這薄薄胶袋要一蚊,佢仲話政府規定己收左好耐,當然佢多謝都無句。離開前我見到收銀後有寫胶袋收一蚊,不過我過去的經驗係咁單薄的胶袋都係免費,如要收費店員都會提醒一下。寫出嚟,只係反映一下,希望東哥予以重視
寫出嚟,只係反映一下,希望東哥予以重視

2024-05-30