2016-01-03
22號冬至諗去邊度食已經頭爆😓,問題係又多人,食中菜度度都要食套餐,又唔好食又趕時間!所以試下係屋企附近呢間新開。。其實以前係香港區做野時,好似試過呢間。。同一個名應該係掛🤔節日前緊係打去book咗位先,9位連大小!佢哋係電話已經推介我必試杏汁豬肺、咸菜炒龍蝦,可能要先留!咁我留咗呢兩樣,其餘去到叫!果日book 咗6:00pm, 可能早唔太多人,睇餐牌叫咗:前菜三樣「蒜泥牛展」- 味道較得唔錯,好食 「冰鎮涼瓜」- 幾特別 「沙薑豬手」- 豬手我至愛,我覺得味道剛好!正😋 主菜「杏汁豬肺湯」- 好多料湯又濃!超正👍🏻!果然冇推介錯😋 「咸菜炒龍蝦」- 呢個煮法都第一次試,又唔錯😋好過成日上湯或芝士!重有米粉底!特別!👍🏻 「生炒骨」- 呢個真真好食😋,雖然呢個餸又細食到大,但係唔係間間整得好!唔太酸肉唔太肥,剛好! 「粟米海斑塊」- 最主要比小朋友食,唔多炸粉,魚塊好味!👍🏻 「石窩燒魚頭」- 味唔錯👍🏻 「生炒糯米飯」- 店推介,又幾好食👍🏻😋 「蒜炒菜心」- 菜心嫩、味唔錯 雖然之後都滿晒坐,但食品水準都滿意!服務都好好
「蒜泥牛展」- 味道較得唔錯,好食
蒜泥牛展
「冰鎮涼瓜」- 幾特別
冰鎮涼瓜
「沙薑豬手」- 豬手我至愛,我覺得味道剛好!正😋
沙薑豬手
生炒骨
粟米海斑塊
「石窩燒魚頭」- 味唔錯👍🏻
石窩燒魚頭
「生炒糯米飯」- 店推介,又幾好食👍🏻😋
生炒糯米飯
「蒜炒菜心」- 菜心嫩、味唔錯
蒜炒菜心
雖然之後都滿晒坐,但食品水準都滿意!服務都好好!可以再黎!下次再黎試吓其他款先!