2017-11-06 126 瀏覽
為左幫老公BB買野,黎到深水步,呢區平時少黎,好在叫埋個好姊妹一齊黎,否則會悶死。路經呢間甜品店,好姊妹話想食甜品,女仔當然係甜品控,未去試下,順便入去坐下。有人話呢間唔係咁好食,計我話就要試過先知。姊妹都幾傳統,幾鍾意中式甜品,要左個凍芝麻糊,我就要個紫米露加雪糕,而且仲要係綠茶味。芝麻糊當然好快就有得食,姊妹話唔算太甜,芝麻味好香,好芝麻喎。我既紫米露加雪糕,好快都有得食,紫米都幾有咬口,又唔係好硬,雪糕都算甜,綠茶味唔及好有既,不過都算唔錯。好姊妹話想要多過湯丸,但又怕食唔晒,話同我開心share,其實佢怕肥者,點知佢話要個紫薯湯丸,聽落又幾吸引。咬落又幾香紫薯味,中間都係紫薯,又香又甜,真係幾唔錯喎。食落又幾唔好味,下次定要帶埋老公BB一齊黎。
有人話呢間唔係咁好食,計我話就要試過先知。
芝麻糊

紫米露加雪糕

紫薯湯丸

咬落又幾香紫薯味,中間都係紫薯,又香又甜,真係幾唔錯喎。
紫薯湯丸

食落又幾唔好味,下次定要帶埋老公BB一齊黎。
芝麻糊
紫米露加雪糕