餐廳: 海饌 - 海鮮牛扒餐廳 (Fashion Walk)
資訊:

2024-07-04 73 瀏覽
好耐無係銅鑼灣食飯,發覺d鋪頭都轉變左唔少,好在朋友帶路先食到唔錯嘅餐廳🤩餐廳以西式為主,主打海鮮,咁當然我地都叫左唔少海鮮菜式😋1️⃣ Hamachi Crudo 🐟第一道菜已經比surprise 我😳,無諗過係度會食到油甘魚,仲要係厚切勁新鮮🥰。同時,佢用左意大利生魚料理製作,有芒果,柚子,食落開酸酸甜甜,天時熱食更加適合😋,好好味嘅一道開胃菜👍🏽2️⃣ 西班牙黑毛豬風腿卷🐖火腿係風乾36個月,食落口勁入味,油脂多😋,配上外脆內軟嘅Croquettes ,入面配上薯仔同菇,薯仔味濃郁又Creamy,有風腿味昇華就剛剛好,配埋碟上嘅無花果又可以解解膩,食多幾粒都唔怕滯😋3️⃣ 生蠔周打湯🥣第一次試用蠔搭配嘅周打湯,蠔味超濃🦪,配上傳統周打湯嘅用料如蔬菜,煙肉🥓等等,同時湯身夠濃郁,配埋佢地蒜茸法包,係非常好嘅配搭😙4️⃣ 龍蝦芝士通心粉🦞唔好見佢細細碟份量少,其實食落都好飽肚!首先龍蝦味超濃😚,龍蝦嘅精華滲入每一粒通心粉,配上特濃芝士,大大整個好味道,而且龍蝦肉超大舊啖啖肉😋,熱辣辣上碟仲有拉絲!超滿足😙食左4樣野都已經好飽,仲有好多野想試唯有叫多d朋友黎試啦。整體而言,餐廳服務貼心,細心介紹推薦菜

餐廳以西式為主,主打海鮮,咁當然我地都叫左唔少海鮮菜式😋

1️⃣ Hamachi Crudo 🐟

2️⃣ 西班牙黑毛豬風腿卷🐖

3️⃣ 生蠔周打湯🥣

4️⃣ 龍蝦芝士通心粉🦞

食左4樣野都已經好飽,仲有好多野想試唯有叫多d朋友黎試啦。整體而言,餐廳服務貼心,細心介紹推薦菜式,係可以再黎嘅餐廳😁
2024-06-24
  • 龍蝦芝士通心粉