餐廳: 大快活
資訊:

2018-08-14 201 瀏覽
今日收工,約左男朋友睇戲。因為趕八點果場,反到粉嶺已經七點半。食飯時間,見商場啲餐廳滿曬人等位,唯有去一定有位既大快活吃個快餐。我對大快活既記憶淨係識得係杜文澤既「食得夠尖大快活」廣告,以往都甚少幫襯。一入到去,見到有吾同系列既晚餐,有黑切厚豚,健怡套餐,美味素,低鹽系列同吾落味精等等。都幾多選擇下,花多眼亂。👀我地快速叫左:厚切吉列黑豚飯,姐係厚切豬扒,都幾厚下一舊。入面豬肉鬆化,都有味。可惜粉皮雖脆,但非常厚。配左大蔥照燒汁,燒汁師傅重手左,咸到食吾到,大半個飯都係汁,後來放棄左。燒汁有洋蔥皮,配菜有小小椰菜。另外,飯太硬,好似未煲熟甘。菠蘿咕嚕肉飯,醬汁醒酸甜甜,好味!飯同咕嚕肉都夠熱。配菜有菠蘿(唔酸),紅椒,青椒,洋蔥。配菜多姿多彩,醬汁可以撈飯食。值得一提既係,咕嚕肉全係肉,係無骨既冬瓜薏米唐排骨湯,一啲都吾熱,導致啲油琼曬係度。內有冬瓜同薏米,小小豬肉碎。飲飲下竟然有辣味飲完好口渴,可能有落味精。值得稱讚既係,買完會俾塊牌你,坐低等食就得,有專人攞俾你。另外上菜好快,吾使五分鐘已經有得食!食個快飯係非常好既選擇,服務都幾好,唯一係啲野食真係好咸改善下會好啲!

我地快速叫左:

飲完好口渴,可能有落味精。

食個快飯係非常好既選擇,服務都幾好,唯一係啲野食真係好咸
改善下會好啲!
2018-08-14