2008-09-29
見到玉葉甜品再行前d, 都唔係好難揾.但上到去只見到counter 有位女士似係整緊野食, 同有個女仔坐係度上網. 我咪問下係咪開囉, 佢叫我自己坐. 咁問佢有無野食啦, 個counter 姐姐就問我要食咩. 我話有咩簡呀, 佢話簡單野囉, 咁佢話all day breakfast 好唔好呀, 咁都好啦, 唔係我都唔知佢地有咩. (後來有人黎, 佢都係叫人地食 all day bfast).後來見到上緊網果個女仔serve 我coffee, 我先知佢係server, 同埋得我一個客. 但無幾耐就有其他客, 亦有人黎只買咖啡豆.佢個all day bfast 黎啦, 講真susage, hash brown, 真係無乜technique 可言, 但係個 scramble egg 就唔錯, 好creamy, 仲有d green salad, ok 呀. 而我叫嘅coffee 係mochacchino, 因為我唔太好咖啡, 只可以飲下mocha 果d. 但係佢地以coffee 為名, 梗要試下. 佢地當日嘅brew 係唔太濃嘅, 但係我覺得好似有d 咸咸地. 個bfast
個bfast 到嘅時侯, (其實等左半個鐘), counter 個姐姐出黎問我個coffee d 泡係咪唔係好得, 要幫我沖過, 我話ok 呀, 但佢好想整過咁, 咁咪整囉, 仲話等我食完個bfast 先比我, 熱d, 都好呀. 但點知我食完十分鐘後都未黎, 好在有時間, 都唔迫佢, 因為應該得佢一個人煮野.
個coffee 黎到, 其實我真係覺得同之前果杯無分別, 臨走佢仲問我係咪ok, 我話ok 呀. 但佢望下我隻杯, 見有d剩低, 咁其實係泡啫, 好先有泡剩喎, 唔通我要食埋d泡先叫欣賞咩.
總括黎講, 依到都係一個好地方, 我都係想靜靜地坐下. 但一定要好多時間至得, 因為要等好耐, 等到我有d覺得我煮會快d. 而coffee 好唔好, 等d識飲嘅人commend 啦.