2018-04-01
同朋友行街突然想食日本野,二人在灣仔找了一間日本餐廳。由於冇book位嘅關係,店員就叫我地在門口近吧枱位置。由於非常肚餓蘭花擺在點鰻魚炒飯海鮮牛奶鍋及燒翠玉瓜燒雞骨雞軟骨串燒翠玉瓜+雞軟骨首先上菜就係翠玉瓜,雖然有少少燶,而係味道非常好食,翠玉瓜咬落去有汁錶出嚟,非常之多汁新鮮鰻魚炒飯之後就到鰻魚炒飯,味道亦都非常之唔錯,炒飯夠乾身味道很好。食到一半牛肉海鮮牛奶鍋就上場。呢個牛奶味非常之濃郁,加上津白少量冬菇青口大蝦等。這日式餐廳味道尚算可以,可惜服務態度,與好味道及日本文化都真沒有半毛線的關係,有點奇怪,兩個店員可能冇什麼野做,就企喺吧枱不斷傾計,而且望住食客講,說話又大聲,本人與友人過後分享,都覺得進食時,感覺十分之奇怪及不受尊重。
由於非常肚餓蘭花擺在點鰻魚炒飯海鮮牛奶鍋及燒翠玉瓜燒雞骨雞軟骨 串燒翠玉瓜+雞軟骨
鰻魚炒飯
之後就到鰻魚炒飯,味道亦都非常之唔錯,炒飯夠乾身味道很好。
食到一半牛肉海鮮牛奶鍋就上場。
呢個牛奶味非常之濃郁,加上津白少量冬菇青口大蝦等。
題外話/補充資料:
like 是給廚師的,dislike是給幾位店員的,因為用餐時,心情受到影響,消化得不好。(事實來的)