飲酒唔一定去酒樓,而家都好多食點心既餐廳,早午晚想幾時食點心都可以!!留意到依間功夫點心有好多分店就黎試試。人都比較多鮮蝦腐皮卷$22腐皮卷煎至鬆脆入口非常美味, 煎至兩面金黃色, 材料好足口感好盛富好食!!家鄉煎糯米雞$24看似簡單但好小地方有, 外邊煎到糯米脆卜卜而又香韌啖啖滋味。煎至兩面有小小燶燶哋仲正,食完想食多隻!!!雖然好油,但鬆軟帶鹹香.真係好好食酥皮香麻蘿蔔餅$24又係好多油好香脆既食物, 炸至金黃色,咬落脆卜卜仲帶芝麻香,包着白蘿蔔及金華火腿絲令到裡面香軟多汁懷舊綿香馬拉糕$19口感鬆軟好味唔會太甜,每次飲茶必叫點心陳村粉蒸鳳爪排骨$32香港好小地方有,之前大陸食過好好食,就叫黎試下,點知一夾起陳村粉係痴埋一舊舊,未食過咁難食既陳村粉; 我地已經係趁熱即刻食,只會涼左再整熱無用筷子鬆下個粉就會變硬什至結塊。排骨咬落去只係肥膏,失望
鮮蝦腐皮卷$22

家鄉煎糯米雞$24

酥皮香麻蘿蔔餅$24

懷舊綿香馬拉糕$19
口感鬆軟好味唔會太甜,每次飲茶必叫點心

陳村粉蒸鳳爪排骨$32
  • 鳳凰煎糯米雞