2024-04-07
想係行街前叉飽電 諗緊食咩好既時候就見到呢間鋪 快樂餅店相熟大家都好熟啦!就係好出名蛋撻 沙翁同忌廉筒呢啲懷舊麵包既麵包舖😛裝修好新,keep住爆場😗我叫左個黑椒牛扒拼薯菜,搞唔掂🤩🤩完全係圖文不符!份量大到嚇死人,一上到對面食客都呆左😂😂 超豪氣 2大塊牛扒仔,加一堆薯條同沙律菜,完全食唔曬🙀加12蚊有特飲勁抵,仲要有好少見既雪糕紅豆冰,正!🥳朋友就叫左個XO醬滑蛋牛肉飯,平時滑蛋牛、滑蛋叉燒、滑蛋蝦仁就食得多,但加埋xo 醬真係未試過,係好新奇既配搭~超級香口,份量仲多到傻,啲牛肉多到多過蛋😂好誇張!朋友飲左阿華田飛山,超濃既阿華田,真係正到幾啖飲完😋然後我地叫左個芋頭麻糬酥試,呢個酥皮勁薄,個芋頭蓉完全好厚實,仲要唔係啲咩現成芋頭蓉,真係極低糖又好香濃既堅芋頭壓成,如果麻糬多啲我會覺得更滿足😆