諗住食個飽肚嘅下午茶或午餐咁,行過這間,見佢新開張,所以就幫襯吓啦,企喺度睇個燈箱餐牌,睇到一兩樣嘢想食就行入去揾位,點知到在邊邊位度有個唔似counter嘅 counter 位,原來要攞位及要由職員帶位,其實都幾奇怪,佢哋間舖嘅設計無嘢圍封起,人客可以由四方八面行入去舖內坐低,如果唔係睇吓個燈箱餐牌都唔會經過個 counter,所以如果有啲人唔知就咁行入去坐低咗都可以,但坐低後又唔係有職員幫你落單喎,又要自己行返出去收銀排隊先俾錢買嘢,所以食完又唔使叫職員埋單,咁啲職員又會無咁容易留意到張枱係咪用完,所以每次職員帶位前都要望返入去睇吓邊度有位,所以安排上都幾多舊魚,買完嘢後就有人幫你拎個餐嚟,坐低後就叫咗一個下午茶餐$55,蟹肉牛油果牛角包,餐飲熱水果茶。另外叫咗野生豬肉辣汁長通粉,另加$14跟杯凍啡。先講下午茶牛角包係好食嘅蟹肉味突出,$55跟杯嘢飲都合理,但杯熱水果茶拎嚟時,一飲就覺得唔好飲,但飲到底時先發現原來杯低留有糖漿的,之後先知原來職員拎嚟時無俾個匙羹我哋搞,如果有搞到相信會好飲啲。至於碟長通粉,我個人覺得相當揾笨,$88超細碟食又食唔飽,味道普通到。。。佢話野生豬肉,我真係唔知佢憑乜嘢講係野生。再加$14杯凍啡,加埋要$102。$102我真係覺得可以使我以後,真係以後唔會再嚟同一間高級食府幫襯了,笨,俾人揾一次就夠了

熱水果茶

熱水果茶