2020-10-16 77 瀏覽
難得黎到鰂魚涌咁遠,見到呢間nuttea好似幾出名,決定食完飯去買杯野飲先🤤睇相覺得啲相好靚,沿路行見到有茶湯會、一芳、coco espresso等,最後都堅持去到nuttea。不過有個現象,就係間間都多人排,唯獨呢間冇乜人排。但因為我想試伯爵朱古力堅果茶既決心太大,所以都係買左~.見到佢餐牌,呢杯伯爵朱古力茶有3粒星推薦,好期待!.杯野真係幾靚,配左一枝羹食下面頭啲奶蓋,枝羹好靚😹首先講下啲奶蓋,有啲鹹,有堅果既質感(粗糙啲),好厚,好似食緊好厚既朱古力味cream,冇cream咁滑。不過本人唔鐘意食cream,但平時稀啲既芝士鹹香奶蓋可以接受,所以佢啲朱古力奶蓋咁厚有啲surprise。.試下個茶先!因為我本身都好鐘意飲茶,伯爵茶既味不嬲好濃,諗住呢杯都一樣,點知好淡😧伯爵茶都沖到咁淡,好慳皮喎,呢個淡既程度究竟加左幾多水😹鐘意濃啲茶味既朋友就唔建議啦,鐘意淡淡茶香可以揀!.奶蓋同伯爵茶既組合真係麻麻地,個奶蓋好厚,啲茶好淡,一齊飲就好似有舊野係你個口到浮游,感覺好不安😖想挑戰下呢種感覺歡迎揀呢個3粒星既伯爵朱古力堅果茶。
見到佢餐牌,呢杯伯爵朱古力茶有3粒星推薦,好期待!