2009-03-11
我地1家10口去左九龍塘又一城Amaroni's Little Italy (老公話簡稱 "阿媽搵你") 食dinner, 係食美式既意大利菜. 佢地d碟頭好大, 要多人去先可以試得多d野食. 我地10人食7個送+2個甜品, 個個都好滿足好開心. 埋單每人$200.1. 先黎一個什錦沙律, 有青口, ham, 煙三文魚.好味喎, 樣樣都有d. 2. Caesar Salad, 好味, 大盆到10人都食唔晒, 3. Rosemary Roast Chicken 估唔到外國人煮雞都可以煮到咁滑. 一流.4. Calamari 炸魷魚so, 哩個炸得唔算好好, 但係d sauce超香蕃茄蓉味, 好正.5. 意大利飯 覺得個飯太濕, 唔知係唔係因為美式既關係.6. Classic Pizza <~~~ table size 好得人驚, 分12大舊, 好好味, 必試7. Sicilian Steak有20oz, 好有肉 味, 有少少筋得黎又唔會硬, 不過都幾貴下, 要$488一碟8. New York Cheese Cake 不可不試. 我平時係唔食NY Cheese 因為嫌佢
5. 意大利飯 覺得個飯太濕, 唔知係唔係因為美式既關係.
8. New York Cheese Cake 不可不試. 我平時係唔食NY Cheese 因為嫌佢太濃太硬. 但哩個我好鍾意.
9. Tiramisu 係哩度既皇牌甜品, 十枱有九枱都有叫, 不過我同朋友一致認為個 NY Cheese仲好味d喎.