早幾日朋友提議上來呢到食飯, 話係佢boss新飯堂, 話一定要試吓.上到嚟 “嘩” 一聲, 因為成個場完全唔似一間京川菜館, 全部牆身都畫晒熊貓嘅圖案加埋一個好靚的酒吧, 未食已經俾個環境吸引咗.我地睇餐牌, 見到D出面未見過嘅野, 都揀咗一兩款試吓.好似呢個水晶翅咁, 開頭諗唔明佢係咸定甜, 問咗侍應先知原來係用高湯+翅然後凝固而成. 好好味!! 個jello 入口即溶,成個口都係高湯的味道! 口感好特別!!諗唔到翅都可以咁樣食! 佢地配埋一個酒糟一齊上, 個搭配好match!再嚟就喺呢個京城伴三鮮, 原來係涼拌蝦, 海參, 帶子, 下面仲有的海哲鋪底! 樣樣都好爽口!再試個醉雞, 個酒糟個味好濃,D雞都好滑!叫咗幾個熱食, 等個陣我地幾個酒鬼走咗去個酒吧撩個bartender傾計, 佢介紹咗幾杯cocktail 俾我地飲, 全部都係用中國酒去調較的. 佢知我地點咗碟水煮魚, 佢話呢D cocktail 可以幫助解辣! 又學多樣野! 同埋D cocktail 味道都幾有層次感!水煮魚 - 完全唔似出面其他餐館咁油淋淋, D魚好滑,底個D薯粉係精髓! 我唔係好食辣, 但係都想要多碗來食

我地睇餐牌, 見到D出面未見過嘅野, 都揀咗一兩款試吓.

京城伴三
再試個醉雞, 個酒糟個味好濃,D雞都好滑!
醉雞
水煮魚 - 完全唔似出面其他餐館咁油淋淋, D魚好滑,底個D薯粉係精髓! 我唔係好食辣, 但係都想要多碗來食!
水煮魚
干煸四季豆 – 每條四季豆都好清脆!
干煸四季豆
雪菜肉絲炒年糕 – D 年糕好lum, D 雪菜又吾特別咸. Good!!
雪菜肉絲炒年糕
仲有個紅燒外婆肉唔記得影, 已經冇咗半碟!! D肉一D都唔覺肥膩, 好入味!!

我地幾個實在是眼寬肚窄, 居然沒留位食點心加甜品!!!!!!!! 連個friend 個boss highly recommend 嘅爆汁生煎包都食唔到! 下次會再嚟!
2016-12-16
醉雞