無影開食飯相既習慣同第一次寫食評~同好多唔識打既字~希望大家多多見諒 =)) kekeke本來聽個名以為呢間野係一定要打邊爐啦~點知打開MENU先知原來係不同既鍋物~鍋物又唔係普通既XX煲咁簡單~又有沙鍋又有大鐵獲咁~而呢送菜又唔係一般餐廳有既菜式~所以幾特別樣樣都好想試!!我地8個人叫左7個鍋一個蔬菜一個花蛤蒸水蛋~迫到成台都係~我認為碟碟既份量都夠多~8個人個個送都可以食幾轉~好食再食咁~唔使一人分得一啖仔 =))而且仲個個送都咁好食~我好耐未試過一餐飯有咁多驚喜kekeke~我ONLY講我最LIKE既3個送~依次序為:1)花蛤蒸水蛋!!!有花蛤既JUICE~令到非常鮮甜鮮味又滑溜溜既蒸水蛋真係好正~我係清碟~連D汁都飲埋=P2)大良蟹雞鍋!!!出奇地MATCH!!!!!!!!又係鮮味野!!! 最後加個烏東~用埋呢雞汁~又係脷碟之作.....HAHA=P3)蘿蔔崩沙腩煲!!!呢個清清地~但係D蘿蔔甜到R~崩沙腩就軟軟棉棉咁~呢個鍋係連湯上既~所以今次無得脷碟=PP同埋因為出面都有呢個送~所以可以叫一個黎同出面街呢餐廳比較下~咁就知道千鍋居真係高手~唔同D !!!4)同場加影甜品,

1)花蛤蒸水蛋!!!

2)大良蟹雞鍋!!!

3)蘿蔔崩沙腩煲!!!

4)同場加影甜品, 桂花蜜餞冰蕃茄!!!
呢個係超級驚喜~中餐廳甜品多數都係糖水乜乜糕~但係呢到係凍蕃茄!!! 仲有~其他人都只係加白砂糖~呢個係桂花蜜糖!!!見到都開心~好食就梗係唔使講~仲可以無咁"制"~即刻COMPLETE左餐飯之餘~仲COMPLETE埋 MY LIFE =PPP

認真我會再去試埋呢上次無食到既~I LOVE 鍋鍋鍋!!!!!!!
題外話/補充資料: 我覺得D台要大張D~因為全部用鍋上就感覺好迫咁~
2013-06-16
  • 桂花蜜餞冰蕃茄