2021-05-13
👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui呢間以花為主題既cafe裝修好有少女風🌸,主打既甜品蛋糕🍰全部都好精緻,打卡一流,平日夜晚黎已經聽到餐廳已經滿座,好彩朋友一星期前已經留座了,經OpenRice book仲可以係主餐牌享有85折👍🏻不過我同朋友俾佢個二人set dinner吸引左,包餐湯、沙律、兩個主食、甜品(窩夫😍)、飲品,勁豐富😍😍😍 A+B $548𝒜𝓅𝓅ℯ𝓉𝒾𝓏ℯ𝓇✨🥗有機豆腐牛油果藜麥沙律伴日本芝麻醬✨🍲手工湯 2客🥗有沙律菜、車厘茄、4粒方形豆腐,沙律幾fresh既,不過好似見唔到牛油果既踪影🤣🍲湯係黑松露,好濃稠好好飲。ℳ𝒶𝒾𝓃𝓈✨🐮岩鹽澳洲天然牛柳配香草薯菜,紅酒玫瑰汁✨🍝北海道帶子海鮮冬蔭公扁意粉🐮厚切牛柳好正呀!🤤🤤🤤果然係牛排入面最柔嫩既部位,入口即融,肉質細緻,調味都做得岩岩好,連所有配菜都好入味好好食,呢碟好值得推介👍🏻🍝帶子同蝦都好大粒爽甜,仲有埋青口,好豐富👍🏻意粉有淡淡既冬蔭功味,唔太辣,如果多d汁會更好更惹味。𝒟ℯ𝓈𝓈ℯ𝓇𝓉✨🧇伯爵朱古力窩夫(兩件)配蜜糖脆脆窩夫鬆脆,點上伯爵茶醬同朱古力雪糕,令人忍唔住一啖一啖咁接住食😋蜜糖脆
𝒜𝓅𝓅ℯ𝓉𝒾𝓏ℯ𝓇
✨🥗有機豆腐牛油果藜麥沙律伴日本芝麻醬
✨🍲手工湯 2客
🍲湯係黑松露,好濃稠好好飲。
ℳ𝒶𝒾𝓃𝓈
✨🐮岩鹽澳洲天然牛柳配香草薯菜,紅酒玫瑰汁
✨🍝北海道帶子海鮮冬蔭公扁意粉
𝒟ℯ𝓈𝓈ℯ𝓇𝓉
✨🧇伯爵朱古力窩夫(兩件)配蜜糖脆脆
窩夫鬆脆,點上伯爵茶醬同朱古力雪糕,令人忍唔住一啖一啖咁接住食😋蜜糖脆脆好甜,同朋友食左一粒就無食🤣窩夫上碟時,一件淋左滿滿既醬,一件無,之後先知個醬原來係伯爵茶醬,如果可以平均d淋曬兩件窩夫會好好多。
✨🍰黑芝麻紅豆 +$32
✨🍰抹茶柑桔+$32
想慶祝生日,所以一星期前訂位時已經預訂左兩件戚風蛋糕,不過入座時店員直接講話今日無其中一款預訂既蛋糕,無曬驚喜!!☹️☹️仲要預早咁多訂都會無貨,又唔打電話通知,安排好差,有d失望。
味道方面,估唔到係黑芝麻紅豆完勝左!😳❤️😱黑芝麻味好濃,配埋紅豆好夾,唔太甜,食曬一件都唔會覺得好膩😍😋。
抹茶柑桔就比較失色,唔係用高級既抹茶粉去整,無左應有既甘香,而且成件蛋糕偏甜,下次唔會再叫。
𝒟𝓇𝒾𝓃𝓀
✨🍵當日茗茶 • 桂花烏龍茶
總括黎講,餐廳好適合慶祝生日🥳 環境優美,好有格調,打卡一流。鹹點同甜點都有水準,甜點賣相精緻,女仔一定鍾意!👭💕 不過如果可以改善下個安排/服務,會更好。
📍 SP Flower & Tea Room (尖沙咀中心) (尖沙咀)
尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G64-66號舖