餐廳: LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道)
資訊:

2019-03-04 379 瀏覽
今日同男朋友去慶祝佢轉工,男朋友鍾意食芝士,咁岩見到哩間餐廳有張好吸引既拉芝士相!於是網上訂座黎試試哩到既晚餐。第一樣點左比佢吸引你嘅瑞士傳統熱熔芝士配火腿。見到侍應拎住啲芝士過黎個刻勁開心😂侍應批咗一啲芝士係上面,芝士加火腿加火箭菜,火箭菜令到成個餸都冇咁膩,而且好有豐富嘅口感,like ! 之後再叫左個芝士焗蟹肉大啡菇,大啡菇好多汁咬落去好juicy ,但蟹肉味就唔係好食到,不過整體上都ok既!最後我叫咗個炭燒西班牙黑毛豬配蜜糖芥末汁,因為係炭燒,所以出面既皮脆脆地,入面啲肉鮮嫩多汁。男朋友話黑毛豬黎講佢都算係肥嘅豬,睇落男朋友都好滿意,而且個蜜糖芥末汁都好開胃配搭得好好!我哋叫咗兩杯野飲, 一杯係甜甜地好岩女仔飲既LAB EAT PUNCH , 另一杯係酒味重d既yuzu margarita ! 哩個星期日用哩餐黎做ending ,真係好滿意!
餐包
瑞士傳統熱熔芝士配新書及火腿