(非會員)
2007-09-24 72 瀏覽
今日阿爸生日,一家七口去食,早一日訂左枱,去以前有d心驚驚,因為上一個評語太少info.,又百零蚊,以為剩係得果一個角落,去到先發覺別有洞天。的確,熱盤看似數量不多,一枱大概七、八盤,但係好多都會轉下第二d款,一晚大概有十多款熱食。甜品都一樣、主要係蛋糕會不停轉,唔會等食晒一個先轉,有中(e.g豆腐花)、西(e.g.5-6款蛋糕/cheese cake轉+布甸+果撻)、泰式甜品。雪櫃有雀x雪糕(vanilla、朱古力、豆腐、士多啤梨....)、紅豆&綠豆雪條。冷盤係最受我屋企人歡迎,有沙律(算不錯)、凍肉,煙二文魚,泡菜等,而蠔、青口、螺狀物、三文魚刺身和壽司都係真心不停供應,絕無欺場,連我平時最鍾意食三文魚ge細妹都食到唔再食,真係好多。(完全冇肚痛but會好飽)另外有湯類,今次係金菇粉絲(我個人真係覺得好似翅,因為佢真係頭尾尖、中間粗,但冇人睬我)更&味噌湯,有餐包+牛油,可惜冇我想要ge西湯,但今次比較合阿爸ge口味,所以算佷不錯。即煮ge有自選料意粉,料雖然不名貴,但味道很不錯,住佢加cream會好開心,重有燒一舊肉,應該係豬,即場切。飲品方面,免費的有咖啡/紅茶/熱水自己針,
冷盤係最受我屋企人歡迎,有沙律(算不錯)、凍肉,煙二文魚,泡菜等,而蠔、青口、螺狀物、三文魚刺身壽司都係真心不停供應,絕無欺場,連我平時最鍾意食三文魚ge細妹都食到唔再食,真係好多。(完全冇肚痛but會好飽)
飲品方面,免費的有咖啡/紅茶/熱水自己針,有奶&檸檬,order ge 有各牌子啤酒($36杯)/紅酒($38杯),兩樣都買一送一,汔水$20一渣(約5-6杯),冰水不停供應。
整體比想像中好很多,當然款式和食物ge味道冇大酒店咁多咁好,但咁ge價格算不錯,環境、衛生同服務都非常好,可惜抽獎抽唔中,hehe~^^
我喜歡如此詳細的報道,不過唔記得同d食物影相。