2015-11-08 730 瀏覽
回鍋肉麵配華田($29)其實司令真係幾中意食茶餐廳,雖然唔係咩驚人美食,什至係自己係屋企都煮得出既野,但係舊式茶餐廳,總係有種好好既親切感,相對起好多連鎖餐廳既流水式作業,同啲出左名串到你上天花板既餐飲,司令寧靜入茶餐廳食個麵。尼間位於觀塘既茶餐廳,裝修真係好舊,多數都係啲叔叔一個人食,仲有好神奇既係有開放式廚房😂。司令叫既係回鍋肉麵,肉夠多,比得足料,麵非常抵讚,雖然係大光麵,但你落單後叔叔先煮,煮得岩岩好,食落好似出前一丁,比起好多茶餐廳煮好曬啲麵,有人要先倒熱湯落去有誠意得多。睇唔慣有啲人成日踩啲餐廳,其實司令覺得好多時食野唔單單係味覺上既感受,仲要睇埋煮既人既心機,賣既價錢,人情味❣等等,如果單純拎街市叉燒同燒味名店比,其實係好無謂既比較。

回鍋肉麵配華田($29)