2019-05-09
放假同呀仔學完游水 又係搵地方醫肚嘅時候 基於牙仔唔鍾意食飯 所以出親嚟多數都係食意粉或者中式粉面 今日呀仔無啦啦話想食長通粉 我淨係諗到附近得意樂呢間餐廳有得食 於是就嗱嗱聲去咗餐廳拿位 因為係假期 12點左右 估到一定要大排長龍 好在到最後咪等左15分鐘就有得入座Menu 都算好多野食揀 而且多元化 實揀到啱食嘅野 呀仔揀咗個卡邦尼長通粉 唔知係咪因為太多人嘅原因 個長通粉10得唔夠淋 食落去仲有少少硬硬嘅感覺 口感一般 但味道又唔錯喎 個卡邦尼汁 唔算好漏 而且忌廉味好夠 但略嫌份量有啲小 個仔食完都話仲好肚餓 另外我叫咗個鴛鴦汁吞拿魚焗長通粉 長通粉都係一樣10得唔夠淋 如果可以10多2分鐘件事應該好好多 如圖所見 個樣都幾靚仔 啲汁好夠芝士好多 吞拿魚都係普通罐頭鹽水吞拿魚 基本上沒有難食的理由 最後我最鍾意呢間餐廳嘅一個原因係 要飲一杯涷檸檬柑橘蜜都係加$3咋 好多餐廳呢杯野都叫特飲要加成8蚊㗎最少總結 間餐廳都算係咁啦 環境裝修都唔錯 坐得又闊落 價錢適中 好適合帶小朋友嚟食