2018-01-09
男朋友搬家, 搬完已經凌晨, 附近只有這家未關, 男朋友說一直都很想去, 不過自己一個又食唔到咁多, 所以今天幾個人就可以去試!因為有其他朋友, 食物冇影相叫o左個雞煲加o的配菜同生蠔啤酒, 點菜的時候待應有講他們的雞煲同出面的雞煲不同, 是乾身的, 食到最後先會加水煮成火鍋咁, 而且辣的程度比外面的辣, 所以要我們小心選擇。男朋友食得勁辣, 朋友ok, 我不太食得, 所以只係叫了小辣。等o左10-15分鐘左右, 個雞煲終於上, 迎面而來的是撲鼻的香! 我個人不太食辣, 聞到係好重的辣, 不過又唔係攻鼻的辣, 聞落真係好香香料, 我唔太食辣都勁想試~ 不過一試就中招, 少辣都好辣呀! 成個面都係紅色的油, 最後我只係食o左少少雞同菜, 就不停要飲水, 不過好犯賤的, 真係好香, 雖然好辣, 但食完又想再食~食完都已經2點幾, 仲有幾枱食客, 佢o地都開到幾夜下~
因為有其他朋友, 食物冇影相
食完都已經2點幾, 仲有幾枱食客, 佢o地都開到幾夜下~