2019-11-12 41 瀏覽
呢間火鍋店係新開張住附近既朋友介紹,呢日咁岩係大圍附近收工就去試下,呢到地方好大,不過主要做街坊生意,大家一路食一路傾下計呢間主要食海鮮火鍋,不過都可以食雞煲,我同朋友一個簡左龍蝦餐一個簡左花蟹,試下佢夠唔夠新鮮海鮮餐包左8款海鮮同8款其他小食,所以一定夠晒食!肥牛啲花紋好靚,食落都好有牛味,唔錯!另外仲叫左打邊爐我必食既豬紅,數量都唔少架好快就擺滿晒成張枱呢到仲有啲比較特別既例如粉腸、准山,我地都有叫黎試下,幾好食終於黎到重頭戲既海鮮啦,海鮮黎到既時候仲識郁,好新鮮!不過我地去到果時蟶子賣晒,老闆就加多左兩粒扇貝比我地海鮮好鮮甜好大隻,種類又多,正啊食完海鮮之後湯底已經有好濃既海鮮味,呢個時侯就可以煮粥食。店員會幫你倒走少少水先,再加左南瓜、粟米同芋頭,甜甜地好好食😋呢到環境幾舒服價錢又唔會好貴,有機會再黎食

好快就擺滿晒成張枱

海鮮好鮮甜好大隻,種類又多,正啊

呢到環境幾舒服價錢又唔會好貴,有機會再黎食