2020-05-26
放工返到去黃大仙,平時都見到呢間茶餐廳好多人幫襯,而且而家做緊晚市77折優惠,索性買外賣返去屋企食餐牌嘅選擇都幾多,有中式小炒、焗飯、咖喱系列、鐵板餐等等我見精選晚餐都幾抵食,有主菜、湯同埋飲品,所以揀咗個蜜桃沙拉骨配飯,同埋配中式嘅西洋菜湯,再加杯熱荷蘭谷咕蜜桃沙拉骨酸酸甜甜,比較多醬汁,食起嚟有啲似咕嚕肉,有好多配菜,例如菠蘿、青椒、洋蔥等等,送飯就最開胃西洋菜湯就夠滋潤,夏天飲下可以消暑荷蘭谷咕其實即係比較濃嘅朱古力,未必個個都啱飲,如果鍾意黑朱古力嘅朋友可以試吓屋企人另外叫咗個咖喱海鮮炒飯,咖喱味突出,而且有好多海鮮,例如蝦、蜆、魷魚等等,材料豐富,夠晒惹味配上出名嘅凍奶茶,奶茶味香濃又滑,值得一試飲品仲有其他特飲可以揀如果懶得煮飯,住喺附近嘅朋友可以嚟試吓,咁多款選擇可以適合每一個人,價錢唔貴,係街坊嘅飯堂
餐牌嘅選擇都幾多,有中式小炒、焗飯、咖喱系列、鐵板餐等等
西洋菜湯就夠滋潤,夏天飲下可以消暑
配上出名嘅凍奶茶,奶茶味香濃又滑,值得一試
飲品仲有其他特飲可以揀