2019-08-28 217 瀏覽
峰壽司今日同女朋友放假 去咗南昌站上蓋嘅新商場 VWalk行街! 雖然喺屋企附近,但咁耐以嚟都未食過峰壽司,所以今日就特登試吓!南昌站尼一間峰壽司,座位舒適,平日下午不用排隊就能輕鬆入座!峰壽司既menu同落單都要用佢提供嘅ipad,令我覺得最有驚喜嘅係點每碟壽司🍣都可以根據個人喜好揀加唔加wasabi之類!一試發現好驚喜,壽司質素幾高,壽司飯軟硬適中,亦唔會太熱,壽司飯同醋嘅比例剛剛好,而且每一款魚生類都好新鮮,估唔到喺香港以咁低價錢都可以食到咁高質嘅壽司🍣,整體而言都係間幾高質既壽司店,價錢不算太貴!#峰玉子壽司:即叫即整的,玉子熱燙燙,無論質感定味道都一流,唔會太甜#三文魚壽司:唔太肥美,又不夠厚身,不過食落魚油夠,唔算太差,唯一優點係好長身#帆立貝壽司:刺身食落好新鮮,亦相當鮮甜,好好食,可以一試!#芥辣八爪魚軍艦: 紫菜好脆,亦好足料,由其是係芥辣八爪魚,份量好多,味道好香濃
壽司

#帆立貝壽司刺身食落好新鮮,亦相當鮮甜,好好食,可以一試!