2016-12-01
呢排都係出邊食多左快餐,想轉下口味食d家常菜,就經朋友介紹搵左間私房菜約姊妹去食,真係唔搵都唔會發現有間私房菜系度,喺銅鑼灣耀華街33號三樓樓上,食個飯都好有返屋企feel,初初入到去,見燈光溫和,氣氛優雅,都幾warm,仲有好舒服既梳化添,最啱放工同姊妹relax傾計。跟著無幾耐就上菜啦~第一味南瓜湯,加左d芫茜,松子做點綴。味道食落忌廉味好濃,南瓜忌廉配搭比例啱啱好番茄片,d皮都去埋,切得好均勻,清清地,幾可口蝦多士,同樣有野菜系面頭點綴,賣相OK,多士味撲鼻而香,口感軟熟,三兩下就食晒,仲想再食添韓松子沙律,蔬菜切得好均勻,沙律醬都夠,青菜洗得好乾淨,好開胃蜜糖雞扒,扒皮都好完整無爛,比d蜜糖去煎雞皮都脆d,雞扒份量適中木魚鴨胸意粉,平時食開蕃茄肉醬意粉,今次呢個都幾新鮮,木魚鴨胸切絲,味道夾得黎又唔膩綠茶布丁,d綠茶粉鋪滿晒成個布丁,入口即溶私房菜既菜式都好岩我地口味,仲頗有創意,擺得好精緻,環境系我地入門既第一好感,門面功夫做到足,服務態度都好好,比人感覺好close。又多左個談天說地既好地方,值得再幫襯。
跟著無幾耐就上菜啦~ 第一味南瓜湯,加左d芫茜,松子做點綴。味道食落忌廉味好濃,南瓜忌廉配搭比例啱啱好 番茄片,d皮都去埋,切得好均勻,清清地,幾可口 蝦多士,同樣有野菜系面頭點綴,賣相OK,多士味撲鼻而香,口感軟熟,三兩下就食晒,仲想再食添 韓松子沙律,蔬菜切得好均勻,沙律醬都夠,青菜洗得好乾淨,好開胃蜜糖雞扒,扒皮都好完整無爛,比d蜜糖去煎雞皮都脆d,雞扒份量適中木魚鴨胸意粉,平時食開蕃茄肉醬意粉,今次呢個都幾新鮮,木魚鴨胸切絲,味道夾得黎又唔膩 綠茶布丁,d綠茶粉鋪滿晒成個布丁,入口即溶