2018-05-11
橘炎胡同燒肉夜店胡同喺台灣都幾出名,上次去台灣,因為時間關係,食唔到,知道香港開咗間,真係心郁郁要一試。提提大家,晚市一定要早D訂枱,佢成日都好爆。入到去,環境都幾好,唔會好迫,亦設有locker俾大家擺袋,呢個位,足見細心。食物款式多,而且係美味嘅,不過,正如我所講,好有態度,就算店員點忙,都堅持幫你燒,有時店員忘記咗,就咁燒焦🤦🏻♀️咁我哋自己處理一下,店員又會說一大堆國語話有唔同次序。而且換燒網頻繁,又要等佢熱,前後呢餐食咗4個鍾,都未飽,嘢又未燒完,喺D肉未燒完的情況吓,店員曾經想趕我哋走😂😂解釋之下,經常甩單,又無人幫忙燒等原因之下,先俾我哋留底食埋D肉🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️頭先講過,食物是很好的,一些前菜,例如酒釀蕃茄、辣蘿蔔是很好吃的,叫咗2轉。牛類,牛肉,豚肉好係靚貨,btw牛舌係最最最好味。五花牛,牛筋條都好正,嫩、有肉汁海鮮類必食的一定係墨魚香腸,台灣直送feel,充滿台灣的味道。
提提大家,晚市一定要早D訂枱,佢成日都好爆。
食物款式多,而且係美味嘅,
不過,正如我所講,好有態度,
咁我哋自己處理一下,店員又會說一大堆國語話有唔同次序。
頭先講過,食物是很好的,
一些前菜,例如酒釀蕃茄、辣蘿蔔是很好吃的,叫咗2轉。