2023-07-23
我地叫咗Set dinner $798 for two (menu喺最後🙌)餐廳有兩層,上面嗰層先係for dine in,成間餐廳以船艙裝修主題,入面嘅魚缸、燈飾、牆身等等嘅設計都同主題相符🌊餐廳寬敞乾淨,坐得好舒服,唔會話好吵鬧😚侍應亦都好有禮貌同好客🤩🦀🍄🧀Appetizer:芝士蟹肉焗意大利燒烤菇呢道菜嘅味道係意想不到咁夾😍厚實嘅大啡菇內包滿一絲絲嘅蟹肉,面頭再淋咗好多濃郁偏咸嘅芝士醬,橫切面好靚,層面感滿分💯。菇的燒烤味四溢,即使呢道菜算係重口味但都唔會覆蓋左蟹肉本身嘅鮮甜💗🥣龍蝦湯+黑松露野菌忌廉湯-龍蝦湯偏滑身,冇乜顆粒感,龍蝦味濃郁🦞-黑松露野菌忌廉湯比較濃稠,重顆粒感,黑松露味撲鼻而來,好啱配搭外脆內鬆軟嘅香草麵包(包係唔甜的)Main🥩:香煎美國肉眼我哋叫咗五成熟🆗肉眼扒是緊挨住西冷嘅部位,脂肪含量較高,肉質亦更鮮嫩多汁,唔會話靭到咬唔郁😜牛味超濃郁,牛迷絕對唔可以錯過🥰呢道菜亦配搭烤蔬菜,有粟米、蘆筍、茄子、大蒜(配搭肉眼食好惹味!)等等~薯條炸得好香脆,推介🙌🍝新英格蘭白酒海蜆扁意粉扁意粉柔軟順滑,但又不會好軟爛,有一定的彈性和嚼勁,啱我胃口!🤣而且我哋都等咗一
🙌)
🦀🍄🧀Appetizer:芝士蟹肉焗意大利燒烤菇
🥣龍蝦湯+黑松露野菌忌廉湯
-龍蝦湯偏滑身,冇乜顆粒感,龍蝦味濃郁🦞
Main🥩:香煎美國肉眼
🍝新英格蘭白酒海蜆扁意粉
扁意粉柔軟順滑,但又不會好軟爛,有一定的彈性和嚼勁,啱我胃口!🤣而且我哋都等咗一陣先食個意粉,麵條都唔會黐埋一齊😨👍🏻海硯粒粒都好飽滿脹卜卜,硯用白酒烹調過,酒嘅味道唔重(唔飲酒嘅人都唔使驚!!),反而隱隱約約嘅白酒香令海硯嘅鮮甜味更加突出💗
🍷紅酒
香氣濃郁,口感醇滑,味道複雜有層次感,飲落去係舒適嘅。飲完餘韻悠長,口中留有持久嘅紅酒香🙌
Menu: