2017-12-06 389 瀏覽
有好多人問有邊間餐廳,又好食環境又好,同女朋友去食或者同老婆,慶祝什麼什麼週年嘅靚餐廳,我會介紹的一間日本餐廳,因為佢超級超級超級好食,除咗好食之外環境非常之靚喺灣仔合和中心對面,一間高層嘅食肆,環境佈置美麗之外入到去仲有一種非常放鬆同埋高貴嘅裝修,除咗裝修之外,當然要講下食物嘅質素啦今次我叫咗一個海膽丼,前點有海膽黑松露燉蛋,另外加多一個燒牛脷,先講下前點嘅海膽黑松露燉蛋 海膽黑松露燉蛋黑松露非常之鄉海膽新鮮度簡直用唔到一般嘅形容詞,去形容呢一種新鮮嘅程度,向來對燉蛋一般嘅我,不用五分鐘已經成個燉蛋食曬證明佢非常好食 另外叫多咗個前菜燒牛脷,燒牛脷非常之香牛口味亦都非常重,牛舌香滑嘅程度,好似食緊炆牛腩一樣,我夠膽講呢個燒牛脷毫無挑剔之處 主食系海膽丼,大大舊海膽一片一片裝滿喺度盤上,叫套餐仲可以有沙律,中華海蜇同埋麵豉湯,其他嘢可以唔講,但個海膽大家一定要試下,靚嘅海膽係真係可以成塊咁擺落口,一啲容嘅感覺都冇,而且入口即溶鮮甜到不得了 一間環境又好食物又好嘅餐廳喺香港地,真係唔多選擇,我建議大家有時間可以去多幾次