2024-08-21
我喺openrice上面搵到呢間寶藏,主打蒸氣火鍋,然後海鮮有好多唔同嘅選擇,而且價錢唔貴,好抵食。我book咗禮拜六夜晚帶女朋友去食晚餐,佢非常之期待,感覺真係好好食。嗰晚去到嗰度,覺得環境唔錯,仲有風景睇,俾我嘅第一印象好好。佢哋都好有自己嘅特色,佢哋得一樣餐牌,【正宗阿拉斯加長腳蟹海鮮蒸氣刺身套餐】,套餐入面包咗好多菜式,有幾樣我特別鍾意。阿拉斯加長腳蟹好特別,長腳蟹係非常之大隻,食得好爽,蒸氣火鍋可以鎖住長腳蟹嘅水分,所以鮮嫩之餘,仲好多汁。芝士櫻花蝦鮑魚同龍蝦湯蒸蛋配蟹肉,我都幾鍾意,芝士同櫻花蝦都帶少少微微嘅甜,就係鮮,同鮑魚好夾。龍蝦湯蒸蛋配蟹肉就鮮香無比,龍蝦湯嘅鮮味好濃,蒸蛋非常入味。法國野生深海白鱈魚我係第一次食,食一啖就愛上咗,好滑好嫩,入口即化,鱈魚嘅鮮味好惹味!我真心推介大家嚟呢度試吓,個人認為好抵食!!
我真心推介大家嚟呢度試吓,個人認為好抵食!!