2020-04-27
呢間細細地嘅餐廳一睇佢個門口就已經知道佢係日本餐廳🇯🇵連裝修都係採用日本風格 唔單止咁樣佢仲係一間專食鰻魚嘅餐廳啦 🐟所以中意食鰻魚嘅朋友仔就可以去試吓呢間啦💁🏻♂️--原條蒲燒鰻魚丼 $98+30🐟呢個真係冇得彈👍🏻係成條嘅薄燒鰻魚呀 而且仲要係更大塊同肥厚 咬落去仲好juicy同好香嘅鰻魚味🤤啲飯上面鋪咗啲蛋絲🥚仲可以自己加紫菜絲入去 我仲加錢變做一個set 包括有麵豉湯、溫泉蛋同熱茶🍵個麵豉湯飲落去係勁香 應該係落足料 所以同出面嗰啲就好唔同😉--生燒鰻魚丼白燒 $168平時食得蒲燒多嘅朋友仔就可以試吓另外一款鰻魚啦🐟呢款就係原汁原味咁去燒熟佢 一樣一送到上嚟 條鰻魚都係好大條同厚🤤最特別就係佢個鰻魚皮啦 咬落去係更脆口 再加埋啲鰻魚 真係好鬼好食同香口😋完全係唔哂點任何醬汁 就已經好好味--📍 鰻工房 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道468號百達中心地下D號舖
-原條蒲燒鰻魚丼 $98+30🐟
-生燒鰻魚丼白燒 $168
-📍 鰻工房 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道468號百達中心地下D號舖