2022-09-25
今次發現咗一間非常不錯嘅居酒屋,一定要同大家介紹一下😃😃小店裝修精緻,放咗好多唔同嘅figure🤩佢仲有個榻榻米位置,可以坐到六位,大家如果同朋友聚會都可以考慮呢個位置,可以有比較高嘅私密度👍🏻🔸雞鴨刺身盛合 $108▪️好特別啊!真係幾乎未食過雞肉同鴨肉嘅刺身😃😃雞肉食落去有煙燻嘅味道,好嫩口,鴨肉刺身好似Parma Ham咁樣,好好味呀😍😍🔸和牛枝豆 $68▪️呢個真係好好食呀!和牛同醬料嘅味道好濃郁😍😍比平時食嘅枝豆更加好食,我同朋友食到停唔到口🤣🤣🔸真鯛薄切 $108▪️呢個係當季嘅推介,寫咗係黑板度😚 咁當然要試試佢啦,肉質爽口又鮮甜👍🏻🔸酒盗 $58▪️呢個係我最鍾意嘅下酒菜,幾乎每次去居酒屋都會食👍🏻鹹香嘅味道同清酒非常之夾,不枉佢酒盗之稱😚🔸流心油揚 $48▪️又係寫係黑板上邊嘅推介,油揚入面包住流心蛋,再加埋湯汁同埋青蔥,正👍🏻串燒❣️🔸牛舌 $68▪️燒得唔會過硬,入邊仲keep到彈牙嫩口嘅口感😋😋🔸免治雞肉棒 $68🔸雞胸 $58▪️燒到半熟嘅雞胸,保持嫩滑嘅口感,好適合怕肥又想食多d嘅我😂😂 雞胸脂肪比較低嘛😂😂用咗梅醬去調味,增加清新嘅感覺👍🏻🔸雞皮 $58🔸雞髀菇 $38🔸
🔸雞鴨刺身盛合 $108
🔸和牛枝豆 $68
🔸真鯛薄切 $108
🔸酒盗 $58
🔸流心油揚 $48
串燒❣️
🔸牛舌 $68
▪️燒得唔會過硬,入邊仲keep到彈牙嫩口嘅口感😋😋
🔸免治雞肉棒 $68
🔸雞胸 $58
🔸雞皮 $58
🔸雞髀菇 $38
🔸山藥 $38
🔸蒜頭 $28
串燒質素都唔錯,鍾意佢嘅調味,同埋都燒得好夠火喉😋
🔸日式雪糕 $28
▪️香蕉口味,都幾特別,喺雪芭嘅感覺😋
🔸時令水果 $28
▪️今晚係西瓜,好清甜🍉
今晚試左兩支清酒,分別係環日本海 $430 /720ml 同埋蓬萊泉 $300/ 720ml🍶 兩支都係由店家推介,佢仲有好多唔同嘅選擇,性價比亦不錯,大家嚟到都可以搵舖頭同事介紹😋
店主Jacky同服務員Nicole都非常熱情,用心推介唔同菜式同埋酒類,絕對令我有賓至如歸嘅感覺😍用餐氣氛輕鬆,大家談笑風生,我哋仲同隔籬枱嘅客人們一齊飲酒聊天😚😚⭐️