2017-09-30 1992 瀏覽
同朋友賀生日一行十人包左一間房,朋友點左好多嘢食,碟碟都非常唔錯:生蠔 - 必食! 比起其他蠔吧更新鮮, 店主幫我地揀左三款都非常唔錯, 不過太無記性忘記左蠔名了, 亦因為太好味而忘記影相了蝦多士 - 又係必食, 蝦肉真係多, 完全足料 (忘記影) 蟹肉配法包 - 又係必點, 個醬有黑松露點綴, 口感非常細滑, 包又焗得超鬆脆, 一口氣食左3塊 (忘記影)海膽 - 應該係signature item, 我本身係海膽lover 食過咁多間, 呢度嘅海膽質素都好高呀蝦刺身 - 成隻手掌咁大隻嘅刺身真係好浮誇, 啖啖鮮美椒鹽焗奄仔蟹 - 大愛! 非常入味兼且肥美, 食到停唔到口慢煮牛肉 - 值得等待, 肉味濃非常juicy, 慢煮果然係軟滑無比, 非常驚喜其餘仲叫左雜菌白汁意粉、煎銀雪魚、雜菜湯、冬蔭功湯等等,全部都好好味,非常推介

蝦多士 - 又係必食, 蝦肉真係多, 完全足料 (忘記影)

刺身 - 成隻手掌咁大隻嘅刺身真係好浮誇, 啖啖鮮美

椒鹽焗奄仔蟹 - 大愛! 非常入味兼且肥美, 食到停唔到口

慶祝紀念
生日