餐廳: 海天宴會廳
資訊:

2020-05-21 2104 瀏覽
對上幾次黎鯉魚門簡完海鮮都係去威龍多😝食過幾次水準都好好 冇乜挑剔地方👍🏻今年母親節原本想試下南大門 環境好又有海景😍點知去到冇曬位😢誤打誤撞就簡左呢間海天宴😛入座後每人先送上一碗木瓜豆腐魚湯味道十分鮮甜!🤤椒鹽瀨尿蝦 食海鮮必嗌!!🌟咩都可以冇但椒鹽瀨尿蝦係一定要有😆‼️瀨尿蝦大大隻 炸到脆卜卜💥厚肉鮮甜仲有膏好新鮮!配埋椒鹽、炸蒜勁惹味食到超滋味呀 ヾ(*´∀ ˋ*)ノ諗起都流口水🤤上湯龍蝦伊麵 通常食龍蝦伊麵都係龍蝦殼同伊麵最多🤣但今次簡左隻超巨龍蝦🤤食極都仲有!啖啖肉 好新鮮!肉質彈牙結實 龍蝦味超重!上湯都好出色 令龍蝦鮮味更突出 又冇芝士咁膩 伊麵亦煮得啱啱好 唔會太淋 保留到彈牙既口感 夠掛汁好夠味超正!!蒜蓉粉絲蒸貴妃蚌超鮮甜‼️ 火候控制得啱啱好~貴妃蚌肉厚鮮美 唔需要太多豉油已經好正🤤蒜蓉蒜香十足 撈埋啲粉絲食好好味🤤!!!!薑蔥鮑魚比起陳皮蒸我都係鍾意薑蔥炒 惹味啲😋鮑魚肉質彈牙 厚肉 口感帶嚼勁大大隻夠新鮮!😚今次幫襯開個間海鮮檔冇曬奄仔蟹😭💔如果有埋就更加正啦🥺最後送上桂花椰汁糕同生果🍉🍈為晚餐劃上完美句號🤤❣️成餐飯好滿意🥰海鮮新鮮味道正,環境相比其他酒家都光猛闊
對上幾次黎鯉魚門簡完海鮮都係去威龍多😝

椒鹽瀨尿蝦
食海鮮必嗌!!🌟
咩都可以冇但椒鹽瀨尿蝦係一定要有😆‼️
瀨尿蝦大大隻 炸到脆卜卜💥

厚肉鮮甜仲有膏好新鮮!配埋椒鹽、炸蒜勁惹味
食到超滋味呀 ヾ(*´∀ ˋ*)ノ諗起都流口水🤤

上湯龍蝦伊麵
通常食龍蝦伊麵都係龍蝦殼同伊麵最多🤣
但今次簡左隻超巨龍蝦🤤食極都仲有!
啖啖肉 好新鮮!肉質彈牙結實 龍蝦味超重!
上湯都好出色 令龍蝦鮮味更突出 又冇芝士咁膩
伊麵亦煮得啱啱好 唔會太淋
保留到彈牙既口感 夠掛汁好夠味超正!!

蒜蓉粉絲蒸貴妃蚌
超鮮甜‼️ 火候控制得啱啱好~
貴妃蚌肉厚鮮美 唔需要太多豉油已經好正🤤
蒜蓉蒜香十足 撈埋啲粉絲食好好味🤤!!!!

薑蔥鮑魚
比起陳皮蒸我都係鍾意薑蔥炒 惹味啲😋
鮑魚肉質彈牙 厚肉 口感帶嚼勁
大大隻夠新鮮!😚

今次幫襯開個間海鮮檔冇曬奄仔蟹😭💔
如果有埋就更加正啦🥺

最後送上桂花椰汁糕同生果🍉🍈
為晚餐劃上完美句號🤤❣️

成餐飯好滿意🥰海鮮新鮮味道正,
環境相比其他酒家都光猛闊落舒服好多,
服務態度亦好好有禮貌💕
俾人有種賓至如歸既感覺🥰