2020-03-15 1117 瀏覽
本日跟朋友試了這家想試很久的店,預訂了7時正,不用等就可以入去坐下了,坐低好興奮地除下口罩,用消毒啫喱消消毒先,店員等我們坐定定舉手先落單,由於通常朋友們出黎聚都係為Relax,所以好Chur果D,例如一坐低就問我們落單同食飽飽就不停地吹我們(無論用言語上定行為上)付款既店,好食都唔會有下次,但這家係有點細心,由落單到埋單,無吹之餘重耐唔耐會留意到客人有咩需要,出餐次序排得好好,有好多餐廳邊樣煮好就上邊樣,濃味野會蓋過D比較淡的菜式,呢個就係為什麼有時候明明不錯,但好似唔夠味咁。除了最後我們問店員想要杯水清一清口漏左之外🙈,其餘都很好!第一樣坐低緊係主菜啦,帶了整天口罩,口都乾,上得超快,爽我的是Suntory既生啤,朋友的是巨峰Chuhai,燒物配啤啤真係無得輸!重點夠凍,生啤無咩意見,就係生啤味,朋友說她那杯提子味重,燒酒味相對輕💕薑蔥煎蠔裏面係有點蔥油,但只係一點點油味,夾埋外面既薑食,夠熱!牛油炒露荀個人覺得唔夠熱,牛油味淡淡,整體OK銀鱈魚西京燒燒得啱啱好,D魚肉唔會熟過頭,襯埋蛋黃醬甜甜地,真係堅正燒芝士年糕嘩,呢個係我既至愛,外面脆,裏面芝士流出黎,芝士味濃,雖然好多
,坐低好興奮地除下口罩,用消毒啫喱消消毒先,
好食都唔會有下次
除了最後我們問店員想要杯水清一清口漏左之外🙈,其餘都很好!

第一樣坐低緊係主菜啦,帶了整天口罩,口都乾,上得超快,爽

Suntory 生啤 & 巨峰Chuhai

薑蔥煎蠔
裏面係有點蔥油,但只係一點點油味,夾埋外面既薑食,夠熱!

牛油炒露荀
個人覺得唔夠熱,牛油味淡淡,整體OK

牛油炒露荀

銀鱈魚西京燒
燒得啱啱好,D魚肉唔會熟過頭,襯埋蛋黃醬甜甜地,真係堅正

燒芝士年糕
嘩,呢個係我既至愛,外面脆
,裏面芝士流出黎,芝士味濃,雖然好多間店都有芝士年糕,但無咁脆,搞到我想買D返屋企試下整

日式燒飯團
外面係有點飯焦咁,鰻魚汁,都OK,側邊果幾塊開頭我以為係薑,係漬物-蘿白,不錯

黑松露蟹肉炒飯
相對呢個炒飯比較普通,撈暈左之後無乜黑松露味,10分我比6.9分好了

黑松露蟹肉炒飯

燒菠蘿
熱辣辣,香甜,正~💕💕💕
燒菠蘿

最後還有問客人意見,原來我朋友上個月有光顧過,問個店員係未有一個菜式叫。。。我唔記得個名,佢話好好好食但看了整個Menu,個店員說更新了Menu, 還不停Say Sorry, 我們入電梯,個店員追出來送了一張Free Drink for Gift,店員說:Sorry,令你們有點失望,唔好意思

呢一點真係有點日本人的風格,做餐廳食物好食當然好,但食得開心更緊要,會再去的
2020-03-12
Suntory 生啤 & 巨峰Chuhai