2019-09-01 113 瀏覽
之前朋友介紹過好食,今晚專登黎試下佢個二人前石燒火鍋套餐,入到黎已經聞到陣香噴噴嘅肉味😍。 $488 有沙律,前菜x2, 串燒x2, 什錦天婦羅,石燒+鍋物安格斯肉眼片,燒飯團茶漬飯,真係幾豐富。✨先黎個日本椰菜拌醋汁,開胃又爽口。✨沙律胡麻醬夠晒多好好味,滑滑豆腐加上三文魚籽點綴,多左份咸鮮味, 車厘茄大粒得黎又夠晒甜,如果個豆腐可以冰凍d 就更加正。Ps.個碗真係好靚❤️✨叫左兩款唔同味既乳酸梳打,最鍾意熱情果味,清新得黎唔會太甜,淡淡既乳酸味又唔會搶左陣熱情果味。另外巨峰提子都唔錯,提子味幾突出。✨和牛他他: 牛肉軟腍,加埋底既酸洋蔥同黑松露真係好開胃既前菜。✨炸雞估唔到幾好味,炸到外皮微微脆,雞肉嫩滑內裏juicy, 點埋沙律醬~正👍🏻✨金菇豚肉串好好味,豚肉燒得香口又唔會乾爭爭,金菇夠爽口多汁又唔韌👍🏻多春魚味道正常,一份有四條幾抵食。✨石燒安格斯肉眼片250g: 呢塊牛都幾厚幾靚,牛味好濃ar,仲有滿滿既肉汁~加埋甜甜既燒汁更加正。😍不過塊石真係超級熱,燒到炸炸聲~塊牛最好燒到咁上下夾起先,唔夠熟先再放落去燒,如果唔係唔小心燒過龍就會韌左。✨什錦天婦羅:有蝦,南瓜,茄子,菇,

✨先黎個日本椰菜拌醋汁,開胃又爽口。

Ps.個碗真係好靚❤️
胡麻豆腐沙律

熱情果乳酸梳打

炸雞

金菇豚肉串

石燒安格斯肉眼片

✨什錦天婦羅:有蝦,南瓜,茄子,菇,同埋秋葵。炸粉好薄又鬆脆,唔錯ar
什錦天婦羅

火鍋安格斯肉眼片150g: 好靚既牛😍雪花分佈好平均,我覺得乜醬都唔點係最好味,食落唔嚡口牛味又夠濃。

火鍋安格斯肉眼片150g

✨湯底揀咗壽喜燒,味道唔會太甜我幾鍾意。入面有娃娃菜,洋蔥,金菇,豆腐同埋好Q彈 既葛條。其實食完已經係超飽,點知原來仲有個飯。

✨燒飯團茶漬飯:好清甜既鰹魚湯,d 飯食落煙煙韌韌又帶少少脆,食落都幾特別。今餐真係好飽好滿足,我覺得佢啲牛真係幾好食,鍾意食牛嘅朋友一定要黎試吓。

胡麻豆腐沙律
熱情果乳酸梳打