2022-04-04 600 瀏覽
今日終於嚟到定食Doraya啦,之前一路聽過佢啲吞拿魚好高質,等我今次嚟試吓係咪真係咁好味先!我今次就叫咗一個四色Don,有拖羅蓉、大拖、赤身、灸燒大拖。我男朋友就試左大拖同埋拖羅蓉Don。第一啖就係試咗拖羅蓉,點解可以咁肥美嘅?廚師仲加咗芝麻碎同埋蔥去提升佢個香味。第二啖就試咗赤身,赤身都好好食呀!赤身好肥美,配埋壽司飯正呀!之後就係灸燒大拖,有入口即溶嘅感覺,不過佢有條筋,咬極都咬唔開😅最後就係大拖啦,好食嘅嘢梗係留喺最後啦,果然冇令我失望,入口即溶啊!另外想講吓就係拖羅蓉同埋大拖嗰個Don真係好抵食呀,佢俾咗成六夠大拖,都係$200咋,性價比好高!唯一美中不足就係佢對筷子有好多木絲,食之前要磨一磨佢,但係我都知道食日本菜磨筷子係好冇禮貌嘅。如果佢下次可以用高質素嘅筷子啲就好啦!