2021-10-10
呢間人龍小店我哋想試咗好耐,不過聽講成日都排長龍,今日咁岩出開銅鑼灣,於是碰吓運氣,睇吓會唔會唔使等位就食到!我哋去到等位時已經係下午3:00 ,等一張枱下一張就到我哋,於是我哋就排隊啦!其實我覺得排隊嗰度都有啲混亂,因為個侍應全程都冇出過嚟望過我哋一眼,所以其實都唔知道佢知唔知道出面有人排緊隊。到可以入座啦,個侍應依然係全程冇望過我哋一眼,或者同我哋講嗰啲乜嘢;正想問佢拎Menu之際,見到枱上面貼咗個QR code係俾我哋自己落單。Anyway 我哋一個叫咗豬扒上海麵,一個叫咗豚肉三寶刀削麵。我覺得個湯底都幾似蕃茄味意粉汁,都幾濃,我覺得配刀削麵都幾襯,但老公話碗上海麵就唔太襯。至於個豬扒,都幾好味,煎到有少少燒燶香味,但肉質好淋唔會好韌。總括來講,我覺得佢哋味道的確係唔錯,不過個侍應態度真係有少少趕客,明白佢可能真係好忙好攰,都唔係要求佢要點樣殷勤,但起碼可以望我地一眼,講一句呢度係自助落單,咁我哋唔使咁迷惘啦。