2014-05-21
十幾個人食飯慶祝生日,除了兩張細台差不多等於包場。頭盤先來牛柳心刺身,配酸汁,食到牛味濃,酸汁就幫手開胃准備以下o既全牛宴。基本上呢道係食新鮮牛o既各個部分,用清湯打邊爐。老板Chris逐樣牛攞出來,細心介紹又唔會過分扮high class,高級大排檔服務,啱啱好。大致上記得佢話D牛每日新鮮屠宰,全港得十幾隻牛係咁供應,所以係呢度先食到呢D其他地方冇o既嘢。火煱料有池板。胸尖, 一樣又紅又淋, 一樣係白色又脆。 個人最鍾意呢個配撘。跟住封門柳; 牛柳邊,兩樣都牛味十足,好正,雖然我唔係好記得佢地o既分別。仲有金錢展, 脷托, 不嬲鍾意食牛脷,不過呢個特別好味。好似仲有d 頸同 脊, 都好多樣嘢,食到呢度已經飽到上心口。除左牛,都比左好多菜,木耳,丸同面,D女仔食呢d就唔怕太多肉。甜品出乎意料,唔係糖水,係木糠布丁/ 焦糖布丁,一流。老板Chris係中環有做手工啤酒舖HK Brewcraft,所以有入好多手工啤酒, 打邊爐飲好正。我地自已都帶好多支紅白酒,全數只收$200唔數幾多支,都OK。總括來講,地方夠哂Private 又可以飲酒傾偈, 20幾人可以包場, 食物新鮮到出面揾唔到,價錢
基本上呢道係食新鮮牛o既各個部分,用清湯打邊爐。
仲有金錢展, 脷托, 不嬲鍾意食牛脷,不過呢個特別好味。
甜品出乎意料,唔係糖水,係木糠布丁/ 焦糖布丁,一流。
總括來講,地方夠哂Private 又可以飲酒傾偈, 20幾人可以包場, 食物新鮮到出面揾唔到,價錢合理。 好啱同一班朋友食飯。