2017-08-02 868 瀏覽
N年前喺FB玩game add嘅朋友T,中間都有見面交收7仔玩具,今日終於約出嚟食飯,朋友T想喺港島區食,上openrice揀咗幾間食店,最終決定試斯里蘭卡菜店內環境好有特式,牆壁同櫈嘅圖案原來係年輕嘅夫妻(老闆同老闆娘)親手繪畫我同朋友T睇完Menu都唔知係咩食物,我哋請老闆娘為我哋介紹,佢話今日咖哩有雞、牛、魚、扁豆同青豆,我哋叫咗兩款食物share蒸米粉配咖哩雞~米粉微熱配咖哩幾好味,有小小似咖哩撈米粉咁薄餅配咖喱扁豆~原來唔係我哋諗嗰款薄餅(薄脆嗰款),呢款係軟身嘅,咖哩扁豆香料味比較重,同埋我夾薄餅一齊食時咬到香料,唔知係豆蔻定其他香料,嗰個味喺個口到散開好辛苦,唔知可唔可以用茶葉袋袋起比較細嘅香料先一齊煮呢👉🏻👈🏼,咪就可以避免到呢個小問題我哋最後都忍唔住叫埋牛肉角,超好味我哋傾到天昏地暗,見到其他人客走哂先如夢初醒,原來9:00啦!人哋收工啦!真係唔好意思,馬上結賬,多口問老闆娘點解牛肉角皮唔同咗(openrice睇相),佢話因為有客人話之前嗰款皮比較厚食咗已經半飽,所以而家改咗用春卷皮,重視客人嘅評論,再改進才有進步

蒸米粉配咖哩雞~米粉微熱配咖哩幾好味,有小小似咖哩撈米粉咁

我哋最後都忍唔住叫埋牛肉角,超好味
2017-08-01
  • 牛肉角