上星期6同朋友去左試呢間工廈O既韓國餐廳因為睇番之前O既食評話係韓國人開所以對佢地O既食物質素有信心講真, 做得唔正宗都唔敢將自己國家O既食物文化帶黎吖, 仲要開舖咁勇喎由地鐘站行去大約10分鐘內, 都好近不過一上到去O個層....咦?唔知點行, 會唔會去錯?哈哈其實人地好大個招牌囉~好彩聞到D泡菜香味就知冇搞錯 我地6點幾去到, 已經有一枱客準備走, 仲要叫左D外賣添~佢地走左之後我地就包場啦好啦, 入番正題, 因為我地得3個人所以只係叫左1個部隊鍋同一客(10件)紫菜包飯. 仲有叫左D野飲有個EE同我地落單O既, 之後有個男人(應該係老板)就出黎用英文問我地需唔需要加$50個部隊鍋加多D料FOR 3個人, 我地咪加囉又唔貴~首先黎左6款前菜先, 但係我地可能太肚餓所以冇影相=.=之後黎埋O個2個主菜....嘩...好好味呀真係食到停唔到口~~而且期間老板, EE都有出黎幫我地較大/較細個火又幫我地添KIMCHI~食到咁上下就有一大家族黎左, 佢地就出左去露天AREA食野, 一大班人有老有少都幾開心架呢間小店真係好值得大家支持如果你地係鐘意食韓國野又鐘意有個地方同朋友傾計唔使計住幾
上星期6同朋友去左試呢間工廈O既韓國餐廳

由地鐘站行去大約10分鐘內, 都好近
不過一上到去O個層....咦?唔知點行, 會唔會去錯?
哈哈其實人地好大個招牌囉~好彩聞到D泡菜香味就知冇搞錯

我地6點幾去到, 已經有一枱客準備走, 仲要叫左D外賣添~
佢地走左之後我地就包場啦

首先黎左6款前菜先, 但係我地可能太肚餓所以冇影相=.=
之後黎埋O個2個主菜....嘩...好好味呀
真係食到停唔到口~~
而且期間老板, EE都有出黎幫我地較大/較細個火
又幫我地添KIMCHI~

呢間小店真係好值得大家支持
如果你地係鐘意食韓國野又鐘意有個地方同朋友傾計唔使計住幾時要交枱
可以去試下『火星料理』=)
P.S. 提提大家, 如果你地想叫海鮮鍋最好就預早打電話訂啦

*希望我呢篇野唔會俾人話係打手文啦.....因為有感而家O既香港...小店係更加需要支持~
雖然佢提供O既款式唔算多, 都係主要做鍋物, 但係做得好味, 其實2-3款已經好足夠~

2015-05-02