今次到阿妹帶我去食好野,佢話同事啱啱食完間韓式餐廳,坐得又舒服、野食又好食,咁就向中環出發,試試佢先,"八八嫩豆腐鍋" 我黎la,好耐冇試過平日出街食飯,餐廳係坐滿之餘,仲一張枱接一張枱入,好彩我地今次食得早,唔洗等咋⭐️前菜落完單就4款前菜上枱,一大碟粉絲:粉絲好香麻油味,入面仲有蟹柳、洋蔥、洋蔥、蔥;另外有個3格碟分別放左:泡菜、魚仔、年糕⭐⭐泥蚶拌飯套餐⭐泥蚶拌飯本身食落甜甜地,仲有d類似蜆肉嘅東東,好味,另外比左一碟紫菜,又可以跟紫菜食一齊食,隨你DIY😍⭐泡菜嫩豆腐鍋鍋物落枱就跟埋雞蛋,個鍋上枱果陣仲滾緊嫁😍,鍋入面主要有泡菜同嫩豆腐,仲有洋蔥,不過好足料,食極都仲有❤️⭐️⭐烤牛小排套餐⭐烤牛小排跟石鍋飯,肉味濃、唔硬,好好食呀🤤⭐️海鮮嫩豆腐鍋+拉面海鮮嫩豆腐鍋入面嘅海鮮有:蝦、蟹、蜆、魷魚,另外就當然仲有豆腐la,唔太食得辣嘅我就揀左少辣,辣度啱啱好🤭見佢有得加15蚊有拉麵,就加左,韓國嘅拉麵個樣就似香港嘅公仔麵,但係我就覺得佢食落嘅口感比公仔麵好食好多😋最後仲將石鍋入面嘅飯倒埋落個湯度,當湯飯食,真係好正🤤

⭐️前菜
落完單就4款前菜上枱,一大碟粉絲:

⭐⭐泥蚶拌飯套餐
⭐泥蚶拌飯

⭐泡菜嫩豆腐鍋

⭐️⭐烤牛小排套餐
⭐烤牛小排
跟石鍋飯,肉味濃、唔硬,好好食呀🤤

⭐️海鮮嫩豆腐鍋+拉面

2024-12-17