2024-09-27
今日黎到官塘, 去左駱駝漆大廈到試下一間cafe,叫做Day One Coffee,環境好舒服,裝潢簡我地叫左2個意粉, 卡邦尼扁意粉,意粉煮得幾好,Q彈有咬口,卡邦尼既醬汁濃郁而且滑順,加埋有煎過既煙肉鹹香,真係好夠味。意粉又掛汁,食落好滿足然後係龍蝦汁蕃茄鮮蝦扁意粉,龍蝦汁都算濃郁,有淡淡既海鮮香味,同蕃茄既酸甜配合得好好好。扁意粉既口感非常好,吸滿左醬汁,每一啖都係蝦味。蝦新鮮彈牙,令人食得津津有味,整體搭配得宜,真係好有水準我地另外仲加左酸種面包,呢個面包外酥內軟,咬下去有一種獨特的酸味,搭配埋蜜糖係上面,味道更上一層樓黎到Cafe,點可以唔試佢既咖啡,我地叫左杯Hot Latte,佢仲有得揀nutty同furity,係用兩隻唔同既咖啡豆,我叫左nutty,咖啡有烘焙香,奶泡滑順,唔錯!總括來講,呢到既野食好食,坐既環境好舒適,會推薦比週未想搵個地方chill下既大家
黎到Cafe,點可以唔試佢既咖啡,我地叫左杯Hot Latte,佢仲有得揀nutty同furity,係用兩隻唔同既咖啡豆,我叫左nutty,咖啡有烘焙香,奶泡滑順,唔錯! 總括來講,呢到既野食好食,坐既環境好舒適,會推薦比週未想搵個地方chill下既大家