2020-04-17
最近因為疫情,都少咗人出街食飯,變咗再加上政府嘅規則,啲食客距離都比較遠,邊相出去食飯都多咗一份安心。嚟咗呢間位於路德圍嘅樓下冰室,原來佢喺荃灣都有其他分店喎,嚟緊鰂魚涌都有分店?越開越多餐牌選擇都多,價錢適中啦,又唔係特別平又唔係特別貴。我就揀咗個牛乳炒蛋蕃茄通粉,加咗豬潤,啲豬膶都爽口,真心個炒蛋係好食,佢話甜甜地有啲牛奶味,蕃茄湯底酸味同甜味道恰到好處,食到有蕃茄肉,好食又健康。另外配搭左款小食就係脆炸雞粒,幾香口,表面啲粉辣辣地令個味道幾香,估唔到有咁多粒,好豐富。朋友就叫啲特色野,蠔仔泡飯,我哋叫咗小凡但係飯嘅份量其實都唔少,裏面有啲芫荽香蔥,完全提升晒個味,蠔仔唔算好大粒,但係份量都多,整體都唔錯下次可以翻Check!嘢飲我哋都揀咗華田脆脆,好大杯,上面一粒粒嗰啲估計係嗰啲早餐穀物整碎咗,變咗好有口感又好味,鍾意食嘅不妨叫呢個試試。
餐牌選擇都多,價錢適中啦,又唔係特別平又唔係特別貴。