不嬲有幫襯開隔離間懷舊金園茶餐廳,後來見開左新既分店,多左小菜食,決定去試下,點知街坊茶餐廳黎計,真係貴到可怕,而且唔好食。叫左2個小菜,一個蝦乾什菜煲一個蝦膠釀雞翼,落單既時候話無蝦乾所以轉隻荷包蛋,但係價錢一樣,居然攞一樣貴既野換一樣超平既野,然後所謂既“什菜”,就係得3款菜,仲有極少量極少量粉絲,可能平時其他茶記全部都會跟少少菇或者其他野,真係第一次食到咁簡約版既什菜煲。雞翼就係重點:落枱居然得2隻雞全翼,雖然中間係有啲蝦膠,但係長沙灣地段,一間咁平民既茶記入面既小菜,賣緊$78呢個價錢,居然得2隻,差唔多$40一隻雞翼,如果3個人一人都分唔到一隻,真的覺得好貴,以呢個地區,一個下午茶餐都係$40,而且2樣野都唔見得好食,味道唔難食既,不過完全唔會用好食黎形容,什菜煲淡淡既清湯,然後有3款無味既菜,全靠啲淡清湯浸住有少少咸味,雞翼就係一段雪藏雞翼加蝦膠炸左,不過啲蝦膠一啲蝦味都無,味道同平時茶餐既炸雞翼完全無分別,只可以用極度普通黎形容。