2006-08-07 204 瀏覽
同老友醫肚後才血拼,可能星期五晚關係,各間食肆非常旺場。又冇訂的情況下,去了三間都冇位。經過蘭芳道,老友話未試過同我食中菜,大家毫不考慮下入o左去。格局好似外國的唐人餐館,只有幾客,而且多數是日本仔。打開餐牌有點後悔真,因為價錢唔平。冷盤雙併是三絲及雞絲粉皮。三絲有雞絲、芽菜及紅蘿蔔,幾清新,晒夏天食;雞絲粉皮的醬汁最好,不像一般的麻醬味,味道不太濃,仲有少少芝麻增加香味及口感。糖醋魚塊-好難食,炸粉勁厚、糖醋汁極之漿糊狀,份量又小,這碟要100大元。蔥油餅-兩大件,兩個女仔真係無法"消滅"。料唔似是香蔥,似是白菜碎;餅皮幾厚身,但不失鬆化,可是唔夠香。擔擔麵-一碗份量是飯碗大少少,就要$45。不過味道唔錯,湯底勁濃,辣味十足,老友仲覺得太辣tim,麵身較扁幼,夠爽身。兩個人只食好了普通的,埋單要$410,真係唔平、唔抵食。
同老友醫肚後才血拼,可能星期五晚關係,各間食肆非常旺場。
又冇訂的情況下,去了三間都冇位。
格局好似外國的唐人餐館,只有幾客,而且多數是日本仔。
打開餐牌有點後悔真,因為價錢唔平。
兩個人只食好了普通的,埋單要$410,真係唔平、唔抵食。