2024-09-10 218 瀏覽
### 食評:蟹肉飯、炒菜、蟹膏、豬頸肉#### 蟹肉飯蟹肉飯真係一絕!飯粒粒分明,夠香夠入味,最重要係蟹肉新鮮,肉質鮮甜。每一口都感受到海鮮的鮮味,仲有少少蟹膏,配碗飯更加豐富。搭配啲香蔥,真係食到停唔到!#### 炒菜嘅炒菜都幾不錯,保持咗脆口感,完全唔油膩。味道清淡,搭配蟹肉飯食剛好,唔會搶咗主菜嘅風頭。#### 蟹膏蟹膏仲有一個特色,味道濃郁,醇厚。用來沾住蟹肉飯食,真係絕配!我建議大家一定要試下,呢個味道真係會令你驚喜。不過記得早一日book#### 豬頸肉至於豬頸肉,燒得剛好,外脆內嫩,肉質好嫩滑。配上啲醬汁,味道更上一層樓,仲有香味四溢。雖然係配菜,但我覺得都值得單點!### 總結總體來講,呢間餐廳嘅表現真係好出色,無論係食材嘅新鮮度,定係味道嘅搭配,都令人滿意。如果你鍾意海鮮,蟹肉飯絕對係必試之選!下次再去試下佢哋其他菜式!
### 食評:蟹肉飯、炒菜、蟹膏、豬頸肉

#### 蟹肉飯

#### 炒菜