2021-09-01 10 瀏覽
#麻辣Doi 今次講嘅係位於元朗新開嘅麻辣店舖🤤🤤店舖方面雖然唔係好大🙈得八九張枱 但係每張枱都好大‼️所以就算三四個朋友嚟食都唔會覺得好迫✨而且可能係因為啱啱開舖嘅關係 成間舖都好乾淨❤️❤️相比起一啲食酸菜魚或者麻辣店舖會有唔少嘅污跡🙈男小編對依間店舖嘅乾淨程度10分滿意✨💗💗成都麻辣烤魚鱸魚 $288💰(8/10)依一日男小編係過嚟食晚餐 成個餐牌一眼望晒 🧏🏻‍♀️其實都係得三四種種類 ✨分別就係烤魚或者水煮魚同埋干鍋 ✨但唔好睇小依度得三種選擇呀 因為佢每一種都可以揀唔同嘅煮法加上唔同配菜😋😋所以男小編一開始都好迷惘 好彩店員見到我迷惘個樣之後好親切咁同我介紹每一個嘅特色 十分nice🧚🏻‍♀️🧚🏻‍♀️咁嗰一日男小編揀嘅就係烤魚 🐟不得不讚嘅就係條魚佢已經幫你開半 😻所以就算食到最尾都唔會要好麻煩咁反轉條魚🙈而且店員介紹翻話佢哋所揀嘅鱸魚係比較少骨 的確男小編食完成餐飯都冇乜點feel到好多骨😋😋 另外比較特別嘅係佢依度條魚會幫你煎咗先💓所以條魚兩邊會比較脆口令你有唔同嘅口感✨ 配上去依度嘅麻辣汁真係好過癮‼️‼️依度可以加上唔同嘅配菜 ✨咁嗰一日男小編就揀咗牛肉同雞肉 🐮🐔但係大家如果過
#麻辣Doi

成都麻辣烤魚鱸魚 $288💰(8/10)

依度可以加上唔同嘅配菜 ✨咁嗰一日男小編就揀咗牛肉同雞肉 🐮🐔但係大家如果過嚟食嘅話最好可以揀返多少少蔬菜 🥬🥦因為佢本身雖然都比咗唔少嘅蓮藕芽菜等等 但係依啲蔬菜本身比較吸汁 😻所以男小編會覺得比條魚更加好味 💗值得再嗌多啲 相反雞肉可能掛住食魚煮得太耐所以比較鞋🙈🙈
男小編因為食唔到辣所以只係嗌細辣😋但食到最尾啲汁收乾嘅時候男小編真係頂唔順 🙈直接嗌左兩杯嘢飲 🤣🤣所以大家如果食嘅話最好問吓店員佢個辣度係幾多🧚🏻‍♀️🧚🏻‍♀️
麻辣烤魚

口水雞 $48💰 (8/10)
口水雞方面都做得唔錯 🐣因為店舖本身主打返辣個方面 所以口水汁條配得幾好食落好過癮 🤤🤤配飯食真係一流 ‼️而且依個價錢來講佢嗰啲雞真心大碟 就算行過都值得買個外賣返屋企配飯食😋😋
口水雞

總結:如果大家兩個人嘅話其實只係食一條魚就已經好足夠 😻嗰日男小編好肚餓所以嗌多咗個小食估唔到佢個口水雞係咁大碟 🙈條魚又咁大兜 所以都爭少少食唔晒 🙈🙈另外小編覺得依間店舖性價比算係幾好 ❤️❤️環境乾淨企理而且份量比足 👍🏻👍🏻唔會好似某啲餐廳咁樣片幾片魚肉俾你就算 住附近嘅朋友值得嚟試吓 ✨服務態度都非常好 有咩問題店員都會主動同你介紹翻🤤🤤
睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 8 / 10 🌟

📍 #巨B覓食元朗

麻辣Doi (元朗)
⚜️元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下10號舖
⏱星期一至日 1200-1700 1800 -2200