2009-06-30
尋晚同太座和兩個女兒到此吃晚飯, 把車子泊在大尾篤公眾停車塲, 然後行到luca, 發覺門口原來可以泊幾架車, 下次會聰明d露天環境夠哂親近大自然, 真是my cup of tea, 當然女兒一時話有飛蛾, 一時話有四腳蛇有電風扇吹住, 唔算熱先來軟熟牛油麵包, 好味跟住係雜菜湯, 飲得出完全無味精, 足料, 新鮮, 真係好正自己叫左杯菲律賓生力啤酒(貪得意想試下香港以外的生力), 侍應攞左個雪到好冰的啤酒杯來, 真係一絲不苟, 值得一讚意粉要左肉醬同海鮮, 意粉畧嫌硬身左少少, 個sauce 就ok, 材料就絶對新鮮接下來的蜜糖脆豬手, 真係好味到不得了, 外皮超脆, 入面d用又腍又好味, 好邪惡的一道菜式; 在我的字典裏, "邪惡"的定義是超好味--> 會令我心思思想返來食+ 對健康應該會有幾負面的影響食完真係飽到唔識郁埋單一家都係6佰幾, 好合理因為飲左酒, 返歸要靠太座駕車了
有電風扇吹住, 唔算熱
先來軟熟牛油麵包, 好味
食完真係飽到唔識郁
埋單一家都係6佰幾, 好合理
因為飲左酒, 返歸要靠太座駕車了